САЩ  вече виждат голям брой неочаквани сблъсъци по границата в

...
САЩ  вече виждат голям брой неочаквани сблъсъци по границата в
Коментари Харесай

Безпрецедентен миграционен натиск: Над 10 000 на ден пресичат границата на САЩ нелегално

САЩ  вече виждат огромен брой непредвидени конфликти по границата в някои региони , съобщи министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас преди отпадането на имиграционните ограничавания поради COVID-19, наречени " Разпоредба 42 ", чийто период изтича в среднощ, съобщи Ройтерс.

" Нашите граници не са отворени ", съобщи Майоркас пред кореспонденти на брифинг в Белия дом, като предизвести за по-строги последствия за тези, които се пробват да преминат незаконно границата на Съединени американски щати .

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън тази седмица огласи нов правилник за даване на леговище, по силата на който може да се откаже леговище на множеството мигранти, които пресичат нелегално границата сред Съединени американски щати и Мексико . Мярката ще влезе в действие незабавно след края на действието на “Разпоредба 42 ”.

The US is bracing for the expiration of Title 42, a pandemic-era border restriction, this week. Officials fear it will exacerbate an already challenging humanitarian crisis.
— CNN (@CNN)
Семейства мигранти, хванати да пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико, ще бъдат депортирани в границите на 30 дни , в случай че не преминат сполучливо първична инспекция за даване на леговище според новия стандарт, съобщи Майоркас.

Американските публични лица към този момент обявиха, че се стремят да депортират мигрантите в границите на няколко дни, в случай че им бъде отказано леговище според новите правила.

Митническата и гранична отбрана на САЩ  през последните дни задържа до 28 000 мигранти в своите уреди, надалеч над оповестения потенциал, което наподобява е връх, заяви през днешния ден Ройтерс.

Тази седмица броят на хората, пресичащи незаконно границата, надвиши 10 000 души дневно .

Scenes from the US-Mexico border as Title 42 nears its end: in pictures | US news | The Guardian -
— Mandahl (@Mandahl)
" Не преувеличавам напрежението върху нашия личен състав и нашите уреди ", сподели Майоркас. " Можем да забележим доста препълнени уреди на граничните патрули ".

Републиканците подлагаха на критика Байдън за отдръпването на твърдата политика на някогашния президент Доналд Тръмп. A коалиция от 22 републикански основни прокурори на щати се опълчи на новото предписание за даване на леговище , защото е " изпъстрено с изключения ".

Новата мярка за ограничение на миграцията не е в благозвучие с предходни изказвания на Байдън, направени през  2020 година по време на предизборната акция, когато той съобщи, че счита, че е " неправилно " хората да не могат да търсят леговище на американска земя .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР